dijous, 28 d’octubre del 2010

Recepta dels panellets


Dilluns és Tot Sants, aquest any sembla que farà més fred que els passats i per tant atipar-nos de castanyes, moniatos i panellets ens vindrà molt més de gust.
A més sembla que les previsions meteorològiques diuen que pot ser que els dies del cap de setmana i dilluns siguin emboirats i frescos. Si no teniu ganes de sortir de casa, una bona manera de passar una tarda o un matí és experimentant fent panellets, és divertit i a més a més el resultat és boníssim.
L'Anna i jo l'any passat els vam fer i van quedar perfectes.
A més a més de fer-ne, com cada any tastarem els d'alguna pastisseria de Sabadell. Aquest any crec que anirem a la pastisseria Buvete, al Passeig de la Plaça Major, a veure quins panellets originals tenen. 
Va aquí teniu la recepta i passeu-vos-ho bé fent-los i gaudiu-ne menjant-ne!!!


PANELLETS (per 1kg aprox)


Per fer la pasta:


  • 1/2 Kg. de sucre
  • 1/2 kg. d'ametlles ratllades
  • 1 moniato grandet (250g aprox) 



Primer bulliu el moniato, quan veieu que esta tovet,el refredeu sota l'aigua.

Barregeu el sucre i les ametlles,  quan tingueu el moniato bullit i refredat l'afegiu i barregeu ben barrrejat. Us semblarà que no es fa una pasta però si seguiu barejant acaba sent una bola uniforme. Això és la pasta a partir de la qual podem fer els panellets de diferents gustos.

Panellets de pinyons: 
  • Pinyons (amb 100-150g en surten força)
  • 1 ou
Agafeu la pasta que teniu, feu boletes les passeu per clara d'ou, que abans heu de batre (no a punt de neu eh!) i feu rodar les boletes sobre els pinyons que s'hi enganxaran. Un cop fet això pinteu-los amb rovell d'ou.

Panellets d'ametlles
  • ametlles trossejades
Es fan igual que els de pinyons però tradicionalment la forma d'aquests és cilíndrica.

Panellets de coco:
  • 50-100g en funció dels que volgueu fer
Agafeu la mateixa part de pasta que de coco ratllat i barregeu-ho, un cop hagi quedat ben homegeni, feu la forma que volgueu, la tradicional és una mena de piràmide.

Com veieu a partir de la pasta base es pot fer el què volgueu, del què volgueu i de la forma que més us convingui.
Es pot afegir a la pasta xocolata en pols, cafè en pols, ratlladura de pela de llimona, vainilla, i tots aquests nosaltres després els passem per sucre i així queden cruixents.

Cocció
Un cop tingueu tots els què volgueu es couen al forn que haurem escalfat a 170-180º entre 5 i 10 minuts, comenceu posant-los a la part de baix, perquè es facin de sota i als 3-4 minuts poseu-los al mig 3-4 minuts més.
És la part més delicada perquè es poden cremar fàcilment per tant estigueu-hi a sobre i controleu en tot moment!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada