dimarts, 5 d’octubre del 2010

Abans del Ple: Moció per un monument a Rafael Casanova.


Avui hi ha ple, i des d'ERC presentem una moció per tal de que Sabadell tingui un monument en record de Rafael Casanova, conseller en cap de la ciutat de Barcelona durant el setge de setembre del 1714 i que va encapçalar les tropes de la ciutat en defensa de les llibertats i els drets de Catalunya.
Aquest monument creiem que s'hauria d'elaborar a partir d'una convocatòria pública de concurs d'idees.
A banda a la mateixa moció proposem un espai possible per ubicar aquest monument, que seria la futura plaça que s'ubicarà on actualment hi ha l'aparcament de l'estació de FGC de Sabadell estació, al barri de Gràcia.
Creiem que cal aquest monument en record del conseller en cap, però tambÉ de tots i totes les persones que han donat la seva vida i han lluitat pels drets i les llibertats de Catalunya.


A més reclamem que l'acte institucional de l'11 de setembre es realitzi en aquest monument i que al monòlit actual en memòria de Lluís Companys, s'organitzi un acte institucional en record i memòria del president de la Generalitat afusellat per les tropes franquistes i únic president europeu assassinat pel feixisme. 
Des d'ERC Sabadell, el proper dia 14 d'octubre al vespre recordarem al President Companys, 70 anys després del seu assassinat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada