dimecres, 23 de febrer del 2011

Sumar per multiplicar : Els independentistes podem decidir


 Cartell d'ERC durant la República


 

Després de les passades eleccions al Parlament de Catalunya, cal analitzar de manera tranquil·la la nova situació política que aquestes ens han deixat. Un dels resultats que cal analitzar de manera més exhaustiva és que en el moment en què les enquestes sociològiques reflecteixen que hi ha més sentiment independentista de la història i per tant més persones que se’n declaren, tenim menys representació en forma de diputats que en altres moments de la història recent del País.
Les causes que ho poden explicar són diverses, la crisis econòmica, decisions polítiques errònies, estratègies comunicatives no prou encertades. Aquestes causes poden ser opinables i el grau de culpa de cada una d’elles cadascú el pot repartir a la seva manera. Però hi ha un motiu que és quantificable i per tant fàcilment identificable, no hi havia espai per a tres formacions independentistes, i aquesta situació l’hem pagada totes les persones independentistes amb un afebliment de la nostra capacitat de decisió i d’influència.
D’aquesta situació d’afebliment n’hauríem d’aprendre i no fer bona la dita que diu “l’esser humà és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra”. Cal doncs que analitzem què passaria si traslladéssim la mateixa situació a les eleccions municipals del proper 22 de maig.
Comencem per recordar que per poder tenir representació a l’Ajuntament cal superar el llindar del 5% dels vots (al Parlament aquest llindar és del 3%). Així doncs si prenem com a referència els vots del passat 28 de Novembre a la ciutat de Sabadell, ERC vam obtenir un 5,86% dels vots, mentre que Solidaritat va arribar al 3,05% i Reagrupament a l’1,1%. A la vista d’aquests resultats podem concloure que els i les sabadellenques independentistes tenim una gran oportunitat al davant.
Tenim la gran oportunitat de poder fer una suma, la de fer una coalició, un acord... diguem-li com vulguem. Que aconsegueixi il·lusionar i que permeti crear un nou espai polític a Sabadell. Un espai, d’aquells que creiem que Sabadell ha de ser una ciutat que lideri les polítiques socials, les de suport al teixit econòmic i productiu del País, de les persones que creiem que les polítiques de suport a les famílies amb fills a càrrec o a les persones grans de la ciutat han de ser centrals en la política municipal. D’aquelles que creiem que la societat civil organitzada ha de tenir un paper protagonista en el disseny de les estratègies de ciutat, i d’aquelles que a més a més d’això creiem que la política municipal ha de ser també una eina de construcció nacional que ens permeti avançar cap a un Estat Català del Benestar.
Un espai que després de sumar, haurà multiplicat la seva força i serà decisiu després de les properes municipals.
Cal doncs que fem un cop de cap i que mirem amb intel·ligència tot allò que ens uneix. Hi ha una majoria de la ciutadania de Sabadell que vol un canvi de rumb polític a la ciutat, jo estic dins d’aquest percentatge majoritari que considera que el Govern del PSC amb la col·laboració del PP esta esgotat, i que desitja un canvi. Creem, doncs aquest espai que faci possible un canvi on els i les sabadellenques que creiem en un Estat propi i en el benestar de les persones siguem decisius.
 Estem d’enhorabona doncs perquè, si treballem plegats, els independentistes podem ser decisius a Sabadell.


Juli Fernàndez i Olivares
Cap de llista d’ERC a Sabadell

Publicat al Diari de Sabadell 23 de Febrer de 2010

2 comentaris:

  1. Esperem que sgui veritat, això de la unió. Realment necesitem anar tots junts, tots ens queixem de que ho necessitem però ningú dona un pas endavant, i menys el seu braça torcer!

    ResponElimina
  2. X nosaltres no sera! Farem el possible x una candidatura amplia a SBD!

    ResponElimina