divendres, 25 de febrer del 2011

Proposta de millora en l’assignació de les escoles




Avui  hem fet una roda de premsa amb una proposta que crec que és interessant per millorar l'assignació d'escola a Sabadell. Aquí teniu a veure què us sembla.

Avui divendres dia 25 de febrer ha acabat el termini de preinscripcions a les escoles de primària de Sabadell. Durant aquest període, cabdal per les famílies, es pren una decisió important per pares i fills, i es generen moltes incerteses i angoixes.
En el sistema actual, la puntuació que s’obté a l’hora de poder optar a un centre amb més o menys punts és resultant de la zona en la que vius, per tant a les escoles que estan a la teva zona tens 30 punts per criteri de proximitat.
Creiem que aquesta és una manera objectiva per poder ordenar els serveis i equipaments educatius, però creiem que és millorable en alguns casos.
La proposta de millora que plantegem des d’Esquerra de Sabadell, és que en els carrers límit entre zones d’assignació d’escoles s’apliqui un criteri de proximitat real al centre educatiu i no només el de pertinença o no a la zona. És a dir, el criteri a afegir seria que en el cas que hi hagi una escola que estigui més a prop de casa teva que la distància al centre més proper de la teva zona també tinguis la puntuació màxima per proximitat,
Creiem que d’aquesta manera es millora el sistema actual ja que no es modifica el sistema d’ordenació i assignació en el seu global, ordenat en zones, si no que es resoldrien situacions que actualment succeeixen i que creiem no són lògiques.
Un exemple d’aquestes situacions és que una família que viu al final del Carrer Sant Vicenç, té com a escoles públiques amb puntuació màxima per lloc de residència la Creu Alta, Ribatallada i Samuntada i com a concertades Acadèmia Bertran, Col·legi Tarrés i Col·legi Servator. L’escola més propera Creu Alta, esta a 500m.
En canvi no tindrien puntuació màxima per zona per entrar a l’Escola Pia o a l’Escola del Carme que estan a menys distància que la resta d’escoles que els hi pertocaria per zona.
Un altre exemple podria ser algú que viu al carrer Latorre 81, a la Gran Via té màxima puntuació per anar a l’Amadeu Vives, Joaquim Blume i Salesians o la Vall, però no per anar per exemple a l’Escola Mare de Deu de la Salut que esta davant per davant de casa seva.
Creiem doncs que aquest criteri faria que en aquestes zones de límit, que sempre generen malestar, podria ser una solució per facilitar a les famílies l’escola més propera també físicament a més a més del criteri de pertinença a la zona.
La modificació d’aquest sistema és competència dels serveis territorials d’educació, però considerem que l’ajuntament podria fer aquesta proposta de millora per tal que s’incorporés al criteri actual.
A banda creiem que és absolutament necessari  la construcció de noves escoles públiques a la ciutat, per exemple la segona escola a Gràcia, o bé el desdoblament de línies d’algunes existents com seria el cas de l’Escola Creu Alta, o un nou institut al centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada