divendres, 24 de setembre del 2010

Esquerra presenta un recurs d'alçada contra el projecte de la Ronda Vallès


Aquest matí el candidat d'ERC al Parlament pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, el Regidor d'ERC a Sabadell Magí Rovira, i jo mateix hem registrat, en nom d'ERC, un recurs d’alçada contra el projecte de la Ronda del Vallès que el ministeri de Foment va sotmetre a informació pública el passat 30 de juliol.
Des d'ERC,considerm que cal refer l’informe ambiental. Concretament, el recurs s’ha presentat  contra la resolució de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental del ministeri de Medi Ambient que pretén validar les consultes ambientals realitzades al 2004, malgrat que anteriorment havien estat declarades caducades per part d’aquest mateix organisme.

Això  argumenta la necessitat de declarar la nul•litat de l’informe ambiental, ja que la situació actual tant a nivell legislatiu com de planificació territorial ha canviat notablement des que es van realitzar les consultes ambientals del 2004i que el nou document s’hauria d’elaborar tenint en compte la legislació ambiental vigent, el Pla Territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona, la Xarxa Natura 2000 i el Pacte Nacional d’Infraestructures de Catalunya. 
Creiem que la documentació ambiental utilitzada en el projecte no és vàlida,i cal realitzar les consultes ambientals en l’actual marc normatiu, d’aquesta manera obtindrem un resultat més ajustat a la realitat territorial i social del Vallès, res a veure amb les consultes ambientals del 2004.
Des d'ERC, al darrer ple municipal de Sabadell, vam presentar una moció per preservar els espais naturals de Togores i Colobrers. Es va viure una situació rocambolesca, per dir-ho d'alguna manera. El PSC demanant que retiressim la resta de punts referents al 4art cinturó i dient que així hi votarien a favor. No comptaven que nosaltres ho faríem, ho vam fer i oh!! sorpresa!! van votar en contra igualment. Però el més curiós va ser l'abstenció d'ICV que va evitar amb la seva abstenció que el ple aprovés una moció que demanava la preservació d'aquests espais naturals. és indignant i lamentable, fins i tot trist, veure que les paraules i els fets, tan d'uns com d'altres són, són contradictoris. Ja s'ho trobaran.
Nosaltres ja vam dir que seguiríem treballant per evitar que el projecte del 4art cinturó es dugués a terme com estava projectat, i avui fem un nou pas perquè creiem que és una presa de pèl i una manca de respecte a la ciutadania fer que els documents valguin quan t'interessa sense tenir en compte que fa 6 anys que es van realitzar i que van ser declarats invàlids.
La setmana vinent des d'ERC presentarem al·legacions a l'estudi informatiu, us esperem a la sessió informativa de dijous dia 30 i participarem a la manifestació convocada el dia 3 d'octubre a Sabadell.
Ens en sortirem, n'estic convençut!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada