divendres, 23 de juliol del 2010

El Tribunal internacional de la Haia accepta els processos d'independència



V. GENERAL CONCLUSION
122. The Court has concluded above that the adoption of the declaration of independence of
17 February 2008 did not violate general international law, Security Council
resolution 1244 (1999) or the Constitutional Framework. Consequently the adoption of that
declaration did not violate any applicable rule of international law.


Ahir, la màxima instància judicial de l'ONU, va dictaminar que la independència de Kosovo, declarada el  17 de febrer de 2008 de forma unilateral s'ajusta al dret internacional. El dictamen, tot i no ser vinculant, té un pès jurídic i polític elevadíssim, i més per el nostre cas en què el procés d'independència ja s'ha iniciat. El dictamen serà un precedent per als processos independentistes i el reconeixement de noves secessions. Textualment, els jutges del tribunal internacional afirmen que "no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi les declaracions d'independència".
Els jutges del tribunal internacional de l'Haia, doncs, han establert les bases legals de cara a la nostra independència. Ara ja no hi ha dubte de que internacionalment s'accepten els processos independentistes i per tant el nostre des d'ahir és mes fàcil, tan sols depèn de nosaltres!!!
Aquí teniu el link de l'opinió del TI.

1 comentari:

  1. Ei Juli,

    Per fi tenim alguna cas que pugui crear "jurisprudència" al respecte de la independència. Ara toca construir majories polítiques i socials fortes i sòlides per afrontar aquest final d'etapa.

    T'he afegit a la meva llista de blocs. Per cert, felicitats papa!

    salut,

    Gerard

    ResponElimina