divendres, 14 de maig del 2010

Victor Torres, patriota i exemple.


Victor Torres el 25 d'abril votant a la Consulta de Lleida

Victor Torres, és un lleidatà de 95 anys, que en fa 79, des de la seva fundació, milita a Esquerra Republicana de Catalunya. 
En Victor Torres, el passat dissabte ens va fer un parlament molt intens i emotiu, carregat de vivències personals de qui és història viva del s.XX i XXI. 
Vivències algunes positives, plenes d'orgull i d'il·lusió a l'hora de recordar-les, com la proclamació de la República el 14 d'abril o els fets del 6 d'octubre del 34 amb la proclamació de l'Estat Català per part del President Companys. I ens explicava en primera persona, la seva implicació en aquests fets.
En Torres també ens explicava els moments durs del 18 de juliol del 36 amb l'alzamiento, o bé la cruesa de la guerra, amb l'orgull d'haver fet el què podia des de la columna Macià-Companys.
I el moment de l'exili, l'arribada als camps de concentració a França, l'assassinat del President Companys i el manteniment de la Generalitat a l'exili amb Josep Irla com a President en un moment en què la institució es donava per perduda, i després amb Tarradellas.
Ens explicava en primera persona el retorn de l'exili, i el seu pas pel Parlament de Catalunya com a diputat les dues primeres legislatures, amb una anècdota curiosa quan explica que sortia del Parlament amb Heribert Barrera,  i els mossos els hi presentaven armes i es van girar per veure a qui li estaven fent i es van adonar que estaven sols i que els hi feien a ells.
Victor Torres va declarar el passat 25 d'abril que havia anat a Lleida a votar a la Consulta per la Independència en cadira de rodes i que si hagués calgut hi hagués anat de genolls
Victor Torres en moments complicats i durs i en moments decisius, i plens d'il·lusió ha estat al costat del projecte, del país i del partit i ha de ser un exemple per tots i totes les ciutadanes que creiem en la justicia social i en l'alliberament nacional. 
Quan pensem que no podem més i que ens rendim recordem la vida d'aquells que han lluitat i han patit per arribar fins aquí, i prenem com a exemple l'estimat company Victor Torres.

1 comentari: