diumenge, 12 de setembre del 2010

Valoració d'ERC de la Festa Major de Sabadell




Després d'uns setmana de la Festa Major de Sabadell 2010, us penjola Valoració que en fem des de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sabadell:

Comunicat de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sabadell:

Valoració de la Festa Major de Sabadell 2010

Després de la Festa Major de la Ciutat des d’ERC Sabadell volem fer les següents consideracions:

  1. La Festa Major d’enguany ha estat emmarcada en una situació de crisi econòmica global que també afecta a la nostra ciutat. Compartim la necessitat d’aplicar mesures d’austeritat però no com s’han aplicat.
  2. Volem felicitar i agrair en primer lloc la implicació de les entitats en la Festa més important de la ciutat, sense el seu esforç i el seu treball el programa de la Festa Major s’hauria vist reduït a gairebé no res. També als i les ciutadanes de Sabadell que van omplir carrers i places per participar d’aquests espectacles, com la cercavila, el correfocs, i la diada històrica dels Castellers de Sabadell, per citar-ne alguns, a tots ells moltes gràcies.
  3. Creiem que aquest protagonisme de les entitats no hauria de ser fruit d’una situació conjuntural econòmica sinó que hauria de ser una aposta política i de model de festa major, i de model cultural durant tot l’any, incrementant i dignificant el suport cap a aquestes entitats.
  4. Les Barraques de Festa Major, que també són organitzades pel teixit associatiu, s’han convertit en l’espai dels joves de la ciutat un any més, creiem que lluny de criticar-les, el què cal és dignificar les infraestructures d’aquestes per tal de millorar encara més la seva oferta i facilitar la feina dels organitzadors.
  5. L’oferta dirigida exclusivament a joves dins el programa de Festa Major, és gairebé inexistent, es limita a l’organització d’una discoteca a l’aire lliure la nit de dissabte. No compartim que des de l’ajuntament s’hagi de fomentar un model d’oci nocturn àmpliament criticat i que l’oferta privada cobreix de manera més que sobrada.
  6. Quan ERC va formar part del Govern de la ciutat a la Festa Major hi havia sempre oferta de grups rellevants de pop o rock català. Enguany no n’hi ha hagut cap, tot i la puixança de nous grups de rock català al nostre país.
  7. Creiem que la presència de grups de rock català de renom podria donar encara més difusió i oportunitats als grups de la ciutat, ja que podrien atreure molt més públic a les seves actuacions.
  8. No compartim tampoc la decisió  que no hi hagués Ball de fi de Festa, ball tradicional de qualsevol Festa Major del País. Des d’ERC sabem que cal prioritzar i nosaltres prioritzaríem de manera diferent, per exemple mantindríem el Ball de Fi de Festa abans que mantenir la ‘fideuà’ popular instaurada fa pocs anys.

Agraïm altra vegada la implicació d’entitats i ciutadans i ciutadanes perquè sense ells la Festa Major de Sabadell no hauria estat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada