dimarts, 21 de setembre del 2010

Gent honesta a la política




La política passa per hores de poc prestigi i de menys confiança. La causa de tot plegat és complexa, vivim en una societat que el sociòleg Zigmund Baumann defineix com a líquida. Una societat que s'allunya de la solidesa i del treball comú i en benefici de la comunitat i que tendeix cap a l'individu i cap al benefici propi i individual.
Aquest desprestigi de la política, ve en bona part també provocat per l'actuació d'algunes persones que s'hi dediquen i que produeixen encara més desafecció, allò que vulgarment anomenem posar la ma a la caixa, ja sigui per benefici propi o per benefici del partit.
Aquestes actuacions, paradoxalment, acaben provocant que la part de la societat que es desmobilitza sigui la més vulnerable i la que no té cap altra via de participar en la presa de decisions que la política. 
Els ciutadans i ciutadanes que pitjor ho estan passant són els que s'allunyen més, els poderosos econòmicament no ho fan pas, ja els hi convé poder tenir representants públics que s'avinguin a aquest joc.
Des d'ERC no ens conformem només amb la lamentació, volem combatre aquestes pràctiques, denunciar-les i explicar-les.
Sempre he entès que dedicar-se a la política és dedicar uns anys de la teva vida a la societat, en el meu cas  treballant per l'alliberament nacional i el progrés social ja sigui des de la militància política o bé des de càrrecs de responsabilitat.
Durant aquests quatre anys a l'administració una de les premisses que no he oblidat mai és que el pressupost públic és de tots i totes les ciutadanes i que cal ser encara més curós amb ell que amb els teus propis recursos. Recordo una reunió a començament de la legislatura on un empresari em va dir "però els diners que tu gestiones no són teus" dient-me que jo no arriscava el meu capital, cosa que és cert, i la meva resposta va ser "per això mateix, com que no són meus he de ser encara més responsable que si ho fossin".
Això és el què ens cal per recuperar la credibilitat a la política, gent honesta, i ja sigui ara o bé en el futur a l'Ajuntament de Sabadell seguiré actuant de la mateixa manera, de manera honesta i transparent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada