divendres, 3 de setembre del 2010

Empresaris, emprenedors i comerciants de Sabadell

Imatge de la trobada amb empresaris, emprenedors i comerciats de Sabadell

Ben retrobats i retrobades,
després d'un temps de desconnexió del bloc, avui hi tornem. I torno amb un post que em fa il·lusió poder fer, un post a partir del dinar que ahir vam compartir amb el Conseller Huguet al Cercle Sabadelles amb empresaris, emprenedors, comerciants i representants d'institucions econòmiques de Sabadell.
Sovint la imatge que es té de l'empresari és el de la persona que esta en consells d'administració de grans multinacionals, encorbatat i de certa edat. Per mi aquest no és un empresari, és un alt executiu d'una empresa que no arrisca el seu patrimoni i que no ha creat ell la riquesa fruit del seu treball.
Els empresaris amb qui ens vam trobar són persones que arrisquen i que creen riquesa i llocs de treball, lluny de l'especulació i de les pràctiques d'enriquiment ràpid que hem pogut viure tots aquests anys.
Persones amb qui vam poder parlar de les seves dificultats i de les seves oportunitats, que ens van apuntar quines possibles millores calen per sortir de la crisi econòmica en la què ens trobem.
Persones amb qui el conseller Huguet va compartir la seva visió de la situació de crisi global en la que ens trobem i que esta agreujada per no tenir un Estat propi perque no tenim les eines de política industrial suficients i també va poder compartir la feina feta en política industrial dels darrers anys i a qui va poder oferir de primera va les vies de suport que ofereix el Govern de la Generalitat a través del seu departament.
Em quedo amb dues una línies presentades:

  • Noves oportunitats de negoci NON:  consisteix en el diagnòstic de la situació empresarial, el seu mercat, procesos interns acabant fent un replantejament estratègic que permeti iniciar noves linies de negoci amb capacitat de penetració elevada utilitzant el know how que tenien. Us deixo aquest enllaç d'exemple de resultats després d'aquest anàlisi de l'aigua Sant Aniol.
  • Programa 360º: anàlisi i diagnostic i replentajament total del model empresarial com el seu nom indica, arribant a obtenir un nou model empresarial més competitiu i diferenciat.
En la situació econòmica actual ens cal diferenciació, especialització i internacionalització de les nostres empreses i sectors econòmics i aquestes línies ho fomenten.
D'altra banda tenim un agent econòmic importantíssim al nostre País i a la nostra ciutat, el comerç: un agent que genera riquesa i servei i que sovint es troba desemparat i a vegades maltractat. Reivindica la necessitat del suport i del tracte i promoció preferent d'aquest model de comerç, no només per motius econòmics sinó també per la funció de cohesió social i de desenvolupament d'identitat ciutadana que generen. Cal doncs un major reconeixement i suport per a tots ells.
En moments de dificultat cal parlar i conèixer de primera ma el problemes diaris per tal de poder oferir solucions correctes, això és el que vam fer ahir, conèixer per avançar.

He deixat pel final els emprenedors i emprenedores, un reconeixement a la valentia i la capacitat de crear i innovar. En una societat on el fracàs és viscut com una etiqueta que no et podràs treure mai i malgrat les dificultats de la situació actual molts i moltes joves inicien els seus projectes empresarials i a més a més a Sabadell són capaços de crear una xarxa de cooperació empresarial ONION on comparteixen experiències i suport.
En definitiva una experiència que repetiré de ben segur periòdicament i que també faré en altres sectors, perque és la manera de conèixer i avançar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada