dimecres, 28 d’octubre del 2009

ESQUERRA PER LA TRANSPARÈNCIA!!!



Ahir estava a Madrid, quan l'Oasi català, es convertia en un fangar, el pitjor de tot plegat, és que hi ha qui ens vol posar a tots dins del mateix sac.

El passat dia 19 d'octubre en una entrevista a Radio Sabadell, em preguntaven sobre la desafecció i la seva afectació sobre l'electorat d'ERC. La meva resposta va ser " podria entendre un càstig per no entendre una aposta política, però no un càstig per affairs que no tenen res a veure amb la nostra formació política".
Aquesta afirmació que crec que és del tot justa la vaig fer  responent a la pregunta però també a aquella frase que sents sovint, i a vegades de la boca d'amics i amigues de " Es que tots sou iguals!!!", i que després de pocs arguments serveixen per demostrar: DONCS NO.

Esquerra és i ha estat la formació política pionera en la limitació de les despeses electorals (al Parlament) i en impulsar l'aprovació d'una llei de finançament dels partits polítics (a les Corts espanyoles) que prohibeix les donacions anònimes i  ha estat la impulsora de l'Oficina Antifrau,que ha d'exercir una funció preventiva per abordar tota mena d'irregularitats.

Ahir es va aprovar una Moció anticorrupció a les Corts Espanyoles, que insta a evitar que els partits i les seves fundacions puguin signar convenis o rebre aportacions de fundacions i  assocacions que rebin subvencions públiques o d'empreses amb contractes en vigor amb administracions.

Davant d'una situació de desprestigi calen propostes per dignificar la política i que facin recuperar la confiança i això és el que fem, fent la proposta d'actualitzar l'Acord de transparència i autolimitació de despeses electorals i de finançament dels partits polítics de 2001(aprovat a instàncies d'ERC) i de crear la Sindicatura Electoral perquè vetlli pel seu compliment i sigui l'element clau per fiscalitzar la despesa ordinària dels partits, però sobretot el finançament de les campanyes electorals.

Per tant Esquerra ha estat pionera en la reivindicació d'una transparència cada dia més imprescindible, perquè la polítca és l'única via que té la classe popular per poder decidir i poder defensar un model social i econòmic just i un model de país lliure.

D'altres tenen altres maneres d'incidir però la nostra única via és a través de la política.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada