divendres, 25 de març del 2011

ERC+RCat lamentem el malestar generat per l'equip de govern amb l'ordenança d'usos i activitats de l'espai públic que pretenia regular les terrasses.



Proposem elaborar un programa de renovació de terrasses per tal d’incrementar-ne la qualitat.

ERC+RCat denunciem que el Govern de la ciutat estava preparant una ordenança, que en un moment de crisi econòmica i de modificacions legislatives, com la llei del tabac, que esta afectant al sector de l’hostaleria i la restauració de la ciutat, suposava un entrebanc més per aquests negocis.

Volem denunciar que en el procés d’elaboració de l’ordenança en cap moment es va tenir en compte l’opinió del Gremi d’hostaleria i restauració, que ja va transmetre el seu malestar i desacord amb el que pretenia la normativa que s’estava proposant i els perjudicis que podia suposar per el sector a la ciutat.

Ens alegrem que, tot i que tard i malament, aquesta regulació es faci conjuntament amb el Gremi i el sector. Lamentem però que això succeeixi després de l’aparició de la noticia al Diari de Sabadell, cosa que ens fa refermar-nos en què la manera de fer política i de governar la ciutat és a cop de titular i no pas per unes directrius polítiques clares.

El candidat d’ERC+RCat Juli Fernàndez va declarar que “no pots encendre el foc i després aparèixer com el bomber” en referència a l’actuació del Govern municipal respecte a aquest tema.

Creiem que en l’elaboració de reglaments, normes o ordenances el sector
afectat ha de ser una part important en el procés d’elaboració per tal de poder trobar la millor solució, sense la necessitat de que s’hagi d’arribar a fer públic el desacord a través dels mitjans per aconseguir-ho.

Renovació de terrasses

Les terrasses són espais importants d’atracció i espais de dinamització comercial. És per això que proposem que s’engegui un programa per tal de facilitar la renovació d’aquestes terrasses, amb l’objectiu de crear espais atractius, singulars i de qualitat. Un programa que hauria de comptar amb la participació de l’Ajuntament i del sector i que consistiria en incentivar la seva renovació i millora a partir de bonificar un percentatge de la taxa a aquells establiments que invertissin en renovar les terrasses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada