dijous, 3 de març del 2011

Anem més enllà amb el Ripoll







Fa uns pocs dies ens vam trobar al Marquet de les Roques les seccions locals d'ERC de Sabadell, Castellar i Sant Llorenç per construir propostes més enllà dels nostres municipis concrets. D'aquesta trobada en va sortir la Declaració del Marquet de Les Roques que podeu llegir aquí.

Ahir llegia que els ajuntaments de la riba del Ripoll han signat un conveni que els compromet a tenir-ne cura. És un primer pas, ara cal anar més enllà i a més treballar conjuntament planificant de manera integral el riu i incorporant les entitats i societat civil a un òrgan de gestió. Aquí us deixo la nota de premsa d'ERC Sabadell que vam enviar ahir al migdia.


ESQUERRA ES FELICITA PEL CONVENI SIGNAT PER MANTENIR NET L’ENTORN FLUVIAL DEL RIPOLL PERÒ CREU QUE S’HA DE CREAR UN ORGAN DE GESTIÓ INTEGRAL.

ERC es felicita de l’acord signat ahir, 1 de març pels consistoris de Sant Llorenç de Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac , els quals es comprometen a mantenir net l’entorn fluvial del Ripoll. Però des d’Esquerra creiem que aquest és només un primer pas, ja que cal treballar considerem que cal treballar el riu de forma integral, coordinada, i planificada, i que per això és totalment necessari la creació d’un organisme gestor que inclogui els ajuntaments de les ciutats per on passa, la diputació de Barcelona, com a gestora del parc natural, la Generalitat, a través de L’Agència Catalana de l’aigua. També haurien de formar part d’aquest òrgan de planificació entitats i societat civil organitzada que tenen com a àmbit d’actuació el riu Ripoll.

Creiem que aquesta forma de treballar integral, conjunta i cooperativa,  aconseguiria  fer de l’entorn del Riu Ripoll un espai veritablement sostenible i es donaria un nou impuls al riu com a espai integral, espai fluvial, ambiental, de lleure, cultural, històric, d’horta, i en la definició de propostes que permetin potenciar-lo des de totes les vessants. Aprofitant les potencialitats i oportunitats que ens ofereix i transformant-lo en un espai de transició de l’espai urbà cap a l’espai rural.  Per ser-ho cal que recuperem la seva biodiversitat i que el posem en el centre del debat a les nostres poblacions. . Cal generar projectes de valor afegit a l’entorn del riu i creiem que la millor manera és amb la participació de tots els agents, públic o tercer sector, que hi actuen.

Considerem que els municipis de l’entorn fluvial del Ripoll han fet un primer pas en  comprometre’s a protegir i recuperar el Ripoll des de cada municipi. Cal però anar més enllà i a crear una xarxa d'entitats i institucions que vetllin per ell d'una manera pensada i planificada, actuant de manera coordinada i estable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada