dilluns, 1 de novembre del 2010

Felicitats Saballuts!

La clàssica de vuit dels Saballuts


Aquest cap de setmana els Castellers de Sabadell heu celebrat el vostre XVIIè aniversari, cosa que demostra ja una consolidació com a colla per tots aquests anys fent Castells arreu dels Països Catalans. Enguany que els castells són candidats a ser patrimoni cultural immaterial de la UNESCO, esteu duent a terme una temporada exitosa: aquest diumenge passat n’ha estat la mostra més recent, portant a plaça la millor actuació de la vostra història, que us ha portat a situar-vos al 13è lloc del rànquing Estrella i a l’11è del  web especialitzat, webcasteller.
Aquest fet, demostra una vegada més el bon moment de la colla local i és una bona mostra de la bona feina que estan fent les entitats locals, en general.

El passat mes de juny, els Saballuts, ja ens vau sorprendre en descarregar el primer quatre de vuit de la història de la colla, però el vostre afany no s’atura i a la Festa Major vam poder veure el que fins fa menys d’una setmana, havia estat el sostre de la colla amb el tres de vuit carregat.
Però en la Diada de diumenge 24 a la plaça Sant Roc heu fet història, ens heu demostrat que esteu en bona forma i ens heu tornat a fer gaudir i, per què no dir-ho, presumir de la nostra colla. Vau descarregar amb molta solvència i de manera impecable, el que es coneix, en l’argot casteller, com la clàssica de vuit; pels que no siguin seguidors habituals dels castells, és una actuació que esta a l’abast només de les colles grans i capdavanteres, que consisteix en descarregar el tres de vuit (teniu el video a l'esquerra), el quatre de vuit i la torre de 7.
Des d’ ERC de Sabadell volem felicitar sincerament i públicament als Saballuts, la colla dels sabadellencs i sabadellenques, la colla de la nostra ciutat, la nostra colla. Que en tots aquests anys ens ha demostrat que la cultura popular està viva, i que moltes persones encara mantenim els valors que fan tan grans els castells: com són el treball en equip, l’esforç, la dedicació, l’entrega i la generositat de donar sense esperar res a canvi.
També volem destacar que tot aquest èxit vostre, té doble mèrit, si tenim en compte el poc suport institucional per part d’un govern municipal que encara no ha entès les necessitats d’una colla tan gran i amb uns membres valents i entregats plenament per a treballar per la cultura popular i disposats a fer-nos-en partícips a totes i tots.
Ens hem fet ressò de la vostra petició de tenir una placa que recordi la gesta assolida, i ho hem demanat formalment a l’alcalde i el seu equip, que esperem que la valorin seriosament.
La proposta de posar una placa en memòria de la diada històrica, vehicula el clam espontani dels Saballuts diumenge passat, que amb crits de “volem una placa” reclamaven aquest reconeixement que en altres places castelleres podem trobar habitualment. Des d’ERC esperem, però, que a més de col·locar i inaugurar plaques, el consistori treballi per a la millora i condicionament d’un local que compleixi les vostres necessitats. I si em permeteu ser agosarat, no només de la vostra entitat sinó de totes les entitats que demanen unes instal·lacions adients per desenvolupar la seva activitat en òptimes condicions.


Article publicat a l'asabadell

PD: Gràcies Emili i Xavi






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada