dijous, 11 de novembre del 2010

Avui comença la Campanya

Avui comença la campanya electoral de les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Començarà oficialment avui a partir de les 00.00h, amb com deien aquest matí a una tertúlia radiofònica, la ja "tradicional enganxada del primer cartell". És una expressió que ja ha passat a l'imaginari col·lectiu però que actualment no acaba de ser ni enganxada i sovint ni cartell. 
A Sabadell farem la penjada del Primer cartell a la Plaça Doctor Robert, i els propers dies de campanya podreu trobar-nos els dissabtes i diumenges a diferents punts de la ciutat a la vostra disposició per explicar-vos quines són les nostres propostes i el nostres compromisos. Propostes i compromisos que són fruit d'un procés d'escoltar i de participació de més de 70000 persones. 
Els sis principals compromisos d'Esquerra les vam presentar fa uns 15 dies al teatre Grec.
La celebració d’un Referèndum per la Independència de Catalunya és el primer d'aquests sis compromisos que ens hem fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent, al 2013 s'haurà de renegociar, i si encara no tenim un estat propi caldrà tenir clar quin model de finançament ens cal i nosaltres el tenim clar, veurem si propostes electorals que fa CiU aguanten fins aleshores; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.
En aquestes eleccions hi ha moltes coses en joc, el President Montilla, a la convocatòria de les eleccions ja va fer una intervenció en aquest sentit dient que “Amb el vostre vot decidireu molt més que una majoria, un president o un programa de Govern. Decidireu quin camí ha de seguir Catalunya, no en una legislatura, sinó –segurament- en tota una generació". I també ho va fer en Castellà fent una utilització de la por al trencament i tornant a recordar els orígens a l'hora de votar.
Segur que hi ha coses en les que ens hem equivocat, hem ficat la pota en algunes però mai hem ficat la ma, i el què és innegable és que el País ha avançat nacionalment i social i això gràcies a la convicció d'ERC. Entenc que hi hagi molta gent que entri en el debat del qui i no del què. Però si parlem del què les tenim totes nosaltres. 
És doncs el moment de decidir si tornem enrere i si avancem cap a un estat propi, i això només pot ser amb una Esquerra Forta, quan ERC ha estat forta el debat i el sentiment independentista és quan ha estat més fort.
Vosaltres decidiu qui marcarà el full de ruta dels propers anys i de la propera generació i espero que preneu una decisió valenta com a gent valenta que sou!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada