dilluns, 28 de febrer del 2011

Defensem l'escola catalana, somescola.cat


Al ple de demà presentem una moció per adherir l'ajuntament a SOMESCOLA.CAT plataforma de la societat civil  i dels agents educatius per fer front a les sentències que pretenen acabar amb un sistema d'èxit pedagògic i de cohesió social: el model d'escola catalana basat en la immersió lingüística. Cal que el defensem tots i totes!!


MOCIÓ D’ADHESIÓ A LA PLATAFORMA SOMESCOLA.CAT
  
Davant de les tres sentències dictades el mes de desembre pel Tribunal Suprem que insta el Govern de la Generalitat a modificar el sistema educatiu català per introduir el castellà com a llengua vehicular a totes les escoles i en tots els cursos d'ensenyament obligatori, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell, del passat 31 de desembre de 2010 va aprovar una moció que manifestava “el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes”. Tanmateix també declarava, que l’actual model d’immersió lingüística ha portat resultats positius en l’educació del nostre país, donant lloc a un sistema educatiu que en cap cas ignora el coneixement del castellà, i, per tant, que és el model que cal continuar aplicant. I la petició d’unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana enfront l’enèssim atac a la llengua, cultura i societat catalana.
El passat 16 de febrer de 2011, representants de quaranta-tres entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu van  presentar a l’Institut Verdaguer de Barcelona Somescola.cat. amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.
Somescola.cat sorgeix arran de les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya àmpliament reconegut i aplaudit, tant aquí com a Europa, i qüestiona la metodologia d’immersió. Davant d’aquests atacs, la societat civil s’ha unit i organitzat per refermar el seu suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.
Atès la creació de somescola.cat com a organització de la societat civil davant de les sentències que pretenen invalidar el model d’escola catalana, basada en la no separació d’alumnes per raó de llengua i en un sistema d’immersió lingüística aplicat amb consens des de fa 30 anys.

Per tots aquests motius el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposa al Ple l’aprovació dels següents acords:

Primer. L’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell a la Plataforma somescola.cat.

Segon. Difondre i promoure a tots els agents educatius de la ciutat i en tot cas: Escoles, AMPAs i Esplais, l’adhesió a la plataforma somescola.cat.



1 comentari:

  1. No ens poden privar d'enraonar amb la nostra llengua.
    La paraula enraonar, vol dir raonar entre dos o més.
    Això només ho tenim en la nostra llengua

    ResponElimina