dijous, 13 de maig del 2010

Experiències a Madrid (I)




Després de la compareixença al Senado

La setmana passada, concretament el dia 5 de maig, vaig tenir un matí i començament de tarda a la Capital d'Espanya.

El dia va començar aviat, a les 5:20 del matí sortia cap a l'estació de Sants, a les 6:30 engegava l'AVE, mentre viatjàvem a l'alçada de Lleida, vaig sentir que oferien premsa a uns altres passatgers i la resposta va ser "La Vanguardia i la Razón, si us plau" interessant barreja, vaig pensar.

Durant el viatge vam preparar la primera reunió del matí a les 9:30 a l'INJUVE, i la posterior compareixença al Senat del Secretari de Joventut, Eugeni Villalbí.

A les 9:05 arribàvem a l'estació d'Atocha, cua per agafar taxi i... Bingo! un taxi d'aquells que complia tots els estereotips, escoltant Radio Intereconomia, alternada amb la Cadena Cope, amb taxista que amb una cosa a la boca va cantant coses irreconeixibles i que quan sent que parles català a més a més murmura.

Vam arribar al INJUVE, puntuals com sempre, vam començar una reunió que sabíem com seria i que a mida que passava, es tornava més surrealista. Va ser molt gran, ara resulta que segons ells per exercir les teves competències has de demanar permís. Després de la reunió seguim treballant en el mateix full de ruta que havíem marcat abans de començar-la, només faltaria!

D'allà cap al Senat, compareixença per parlar sobre un Libro Blanco de Políticas de Juventud, abans de començar ens trobem amb els senadors de l'Entesa, Judit Alberich i Pere Muñoz, expliquem el nostre posicionament contrari a fer aquest Llibre, n'existeix un d'Europeu, i tenim competències exclusives en matèria de joventut.
Una curiositat, per dir-ho d'alguna manera, al Senat, a la mateixa comissió on compareixia el secretari han comparegut en francès i en anglès, ara bé en català no està permès, és una manera curiosa de tractar les llengües que segons ells tambés són seves.

Després d'aquest inici, de fer-los veure la seva contarcissió, l'Eugeni explica el què hem fet en 30 anys de PJ a Catalunya, explica el PNJCAT, que existeix un Consell Nacional de la Joventut de Catalunya que és membre del Youth Forum i que no rep ni un euro dels pressupostos de l'estat, i fa una defensa de les competències exclusives en Joventut, passant per l'Estatut recorregut, i un posicionament clar contra la necessitat del Libro Blanco.

El torn de rèplica, divertit, PSOE defensant l'INJUVE, com ha de ser, són dels seus, i cridant a la coordinació de polítiques i la millor frase de la jornada "Lo de las competencias exclusivas és relativo" això textulament i en la seu de la cambra de representació territorial espanyola, molt gran, aquesta és la visió dels que diuen ser federalistes.
La intervenció del PP previsible, plena de tot allò que us podeu esperar, estan obsesionados con la lengua, el TC es legitimo para decidir sobre el Estatut, ustedes se creen pioneros en todo... 

Després d'això comiat del senador Pere Muñoz, i cap a l'aeroport per tornar cap a Sabadell, el taxi de tornada res a veure amb el del matí, música de bandes soneres de pel·lícules, quan vaig pujar sonava la d'Apocalipse now.

A les 18:30 teníem visita a la ginecòloga. Bones notícies, el Pau ja fa 1,8 Kg, és gròs com el pare i segur que serà guapo com la mare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada